آرشیو آذر ماه 1400

اين سايت در مورد مسائل روانشناسي و بهداست و سلامت روان و درمان انواع اعتيادها و اختلالات رواني فعاليت دارد

معتاد كيست | اعتياد چيست

كمپ ترك اعتياد اهواز : معتاد كيست و چه خصوصياتي دارد؟ براي توصيف دقيق يك معتاد نياز به چه اطلاعاتي داريم؟ آيا معتاد داراي مشخصات ويژه اي از ديگر افراد است؟

مركز ترك اعتياد اهواز با جمع آوري اطلاعات دقيقي سعي كرده تا مطالب مفيدي را در اين رابطه در اختيار شما همراهان ارجمند قرار دهد. اگر تمايل داريد در اين رابطه بيشتر بدانيد لطفا ما را تا انتهاي اين مقاله همراهي بفرماييد و در انتهاي آن ما را از نظرات و پيشنهاداتتان مطلع بفرماييد.

واژه معتاد يكي از پيچيده ترين كلمات و صفاتي است كه به يك فرد مي توان نسبت داد. دليل اين موضوع آن است كه خود بيماري اعتياد يك مفهوم پيچيده دارد. اعتياد براي بسياري از انسانها كاملا ناشناخته است و هنگامي كه يك فرد در يك خانواده به اين بيماري مبتلا مي گردد، آن خانواده به صرافت يافتن مفهوم معتاد كيست مي افتد. اما در حقيقت معتاد كيست و چه مشخصاتي دارد و چگونه مي توان با اين بيماري مهلك و كشنده روبرو شد و آن را درمان كرد؟

در ادامه به توضيح و تشريح علائم بيماري اعتياد خواهيم پرداخت تا شما همراهان ارجمند با مفهوم اعتياد و معتاد بيشتر آشنا شويد.

معتاد كيست و چه خصوصياتي دارد؟

همانطور كه در مقاله مفهوم بيماري اعتياد توضيح داده شد، اعتياد يك بيماري مخرب و پيشرونده است كه فرد را از نظر احساسي، رواني و روحي به انحطاط و نيستي مي شكاند.

هنگامي كه فرد به اين بيماري مزمن و لاعلاج مبتلا مي شود، به شكلي كاملا مرموزانه با اطرافيان خود دچار تضاد و تفاوت حسي و روحي مي گردد. اين بيماري داراي چندين جنبه است كه هر كدام از اين جنبه ها مي تواند زندگي فرد را به نيستي بكشاند.

افرادي كه با اين بيماري دست به گريبانند، دچار اختلالات عاطفي و روحي مي گردند و از نظر شخصيتي دچار از هم گسيختگي مي گردند. اعتياد يك بيماري پيشرونده و كشنده است و تاثيرات مخرب بسياري بر افراد مي گذارد.

علائم بيماري اعتياد

همانطور كه در مقاله علائم بيماري اعتياد، معتاد كيست توضيح داده شده، اعتياد داراي نشانه هاي بسياري است و فرد براي شناخت كامل اين بيماري نياز به تحقيق و آموزش هاي بسيار دارد. آنچه بسيار حائز اهميت است، آگاهي از نوع عملكرد اين بيماري است كه فرد براي رهايي از آن نيازمند آموزش هاي بسيار است.

مهمترين نواقص شخصيتي در يك فرد بيمار وجود دارد عبارتند از :

  • خودمحوري و تكبر
  • خودشيفتگي
  • احساس ترس
  • خودكم بيني يا خودبزرگ بيني مفرط
  • خلاء روحي و احساس پوچي عميق
  • افراط و تفريط در كارها
  • عدم قدرت تصميم گيري
  • لذت جويي و افراط در آن<
  • اشتهاي زياد براي مصرف الكل يا مواد مخدر و نيكوتين
  • تنوع طلبي و عدم داشتن عزت كلام
تعريف معتاد

اما مهمترين تعريفي كه از يك فرد معتاد كيست وجود دارد را مي توان به اين شكل عنوان نمود :

اكثر انسان ها براى جواب دادن به اين سئوال احتياج به فكر كردن ندارند و جوابش را خوب ميدانند! زمانى كه تمام زندگى و فكر و ذكر يك انسان به نوعى در مواد مخدر خلاصه مي شود، اعتياد در زندگي فرد شعله ور شده است. فرد معتاد هميشه يا مشغول گرفتن و مصرف كردن آن مي باشد و يا به دنبال راه تهيه اش مى گردد.

زندگى مى كند كه مصرف كند و مصرف مى كند كه زندگى كند. خيلى ساده معتاد، زن يا مردى است كه زندگيش را مواد مخدر كنترل مي كند. آنها كسانى هستند كه در چنگال يك بيمارى مزمن و پيشرونده گرفتارند و هميشه عاقبتى چون زندان، تيمارستان و مرگ در انتظارشان است.

اين تعريف از فرد معتاد به مواد مخدر است كه بر گرفته از نشريات جلسات ۱۲ قدمي معتادان گمنام مي باشد. شايد به جرات بتوان گفت كه اين تعريف يكي از ساده ترين و دقيق ترين تعاريفي است كه از زندگي يك معتاد و وابسته به مواد مخدر يا انواع اعتيادهاي رفتاري ديگر وجود دارد.

معتاد كيست | تعريف بيماري اعتياد

براي روشن شدن مفهوم بيماري اعتياد به مقالات آموزشي بسياري نياز است، اما از آنجا كه اين بيماري يك بيماري ناشناخته و مرموز است، براي طي اين مسير به راهنمايي و هدايت افراد زبده و با تجربه نياز است.

بيماري اعتياد در حقيقت يك نيروي مخرب است كه فرد را از لحاظ احساسي، رواني، روحاني و جسمي به انحطاط و تباهي مي كشاند. اعتياد يك بيماري پيشرونده و كشنده است كه در صورت تداوم در وجود و زندگي فرد، او را از پاي در خواهد آورد.

ابتلا به اين بيماري به شكلي موروثي است، اما مي تواند اكتسابي هم باشد. مهمترين عامل اعتياد در ابتدا محيط خانواده است و پس از آن فضاي اجتماعي، دوستان و غيره در شكل گيري و قوت آن دخيل هستند.

در مورد اعتياد و چگونگي عملكرد آن و عوارض آن در مقالات بسياري در وبسايت مركز ترك اعتياد صحبت شده است كه به شما همراهان ارجمند پيشنهاد مي كنيم آنها را مطالعه بفرماييد.

تعريف اعتياد از ديدگاه تخصصي معتاد كيست

همانطور كه بر اساس ديدگاه هاي تخصصي توضيح داده شد، معتاد به فردي اتلاق مي شود كه در نتيجه استفاده مداوم از مواد اعتياد آور حالاتي در جسم و روان او ايجاد مي شود كه در نتيجه استفاده مداوم باعث كاهش تدريجي اثرات آن ماده مخدر يا رفتار مي گردد. در صورتي كه فرد مذكور مواد مورد مصرفي خود را استفاده نكند، دچار اختلالات عصبي، رواني و علائم محروميت مي‌شود كه به آن سندروم محروميت از مواد مخدر نيز گفته مي شود.

تفاوت بين اعتياد و عادت

همانطور كه ميدانيم همه افراد ممكن است به انجام فعاليت هاي بخصوصي عادت كنند و يا حتي به مصرف نوع خاصي از يك ماده‌ مانند بستني عادت پيدا كنند. اما نكته مهم در اين رابطه اين است كه آنها از اين طريق صدمه اي به خود و يا اطرافيانشان وارد نمي‌كنند و هر زماني كه اراده كنند مي‌توانند مصرف آن ماده را متوقف كرده و يا از انجام آن فعاليت خودداري كنند.

اما تفاوت اصلي ميان عادت و اعتياد اين مي باشد كه در اعتياد مصرف ماده يا انجام يك رفتار به خصوص با وجود پيامدهاي منفي و زيان‌بار كماكان ادامه پيدا خواهد كرد و فرد نمي تواند آن را متوقف نمايد.

اعتياد چيست | معتاد كيست

همانطور كه پيشتر گفته شد اعتياد با مسائل و مشكلات رواني و جسمي عديده اي همراه مي باشد و فرد به دليل ابتلا به بيماري اعتياد به مرور زمان كاركرد صحيح سيستم عصبي خود را از دست داده و عليرغم آگاهي از پيامدهاي زيانبار مصرف مواد مخدر يا رفتارهاي اعتيادي ديگر همچنان به فعاليت مخرب خود ادامه مي دهد.

عادت چيست؟

عادت اصالتاً با آگاهي و انتخاب همراه است و فردي كه داراي آن مي باشد ممكن است به مصرف يك ماده به خصوص يا يك رفتار عادت كرده باشد. اما نكته آن اين است كه هر زمان كه اراده مي كند مي تواند اين عادت را متوقف نمايد. معمولاً عادت ها در مورد رفتارهاي طبيعي و يا مواد غذايي و مواد مصرفي سالم ايجاد مي شوند. به همين دليل انجام آن رفتار آسيبي به فرد يا اطرافيان او وارد نمي‌كند و فرد از لحاظ عصبي دچار خسران و مشكل نمي‌شود، به همين دليل مي‌تواند در مورد انجام دادن يا ندادن آن به خوبي تصميم گيري نمايد.

معتاد كيست | انواع اعتياد چيست؟

همانطور كه در مقاله فرآيند اعتياد هاي رفتاري و بيماري مفهوم بيماري اعتياد توضيح داده شد اعتياد به دو دستۀ كلي اعتيادهاي مصرفي و اعتياد هاي رفتاري تقسيم بندي مي شود كه در ادامه به تشريح و توضيح بيشتر آنها خواهيم پرداخت.

اعتياد هاي مصرفي

اين بخش از انواع مواد اعيتاد آور اعتياد ها مربوط به مصرف انواع مواد مخدر مي باشد كه مهمترين موادي كه افراد مي توانند به آنها اعتياد پيدا كنند عبارتند از :

همانطور كه در مقاله انواع مواد اعتياد آور توضيح داده شد اگر مواد اعتيادآور مانند مواد افيوني به صورت يكباره و ناگهاني قطع گردد، نشانه هاي خماري و ترك اعتياد در فرد ايجاد مي شود. در حقيقت اعتياد به مواد مخدر با يك تولرانس يا همان سازگار شدن بدن با مواد مخدر همراه است و مصرف كننده براي رسيدن به نشئگي بايد به صورت مرتب ميزان مصرف خود را افزايش دهد. مهمترين نشانه هاي علائم محروميت عبارتند از :

  • اسهال
  • لرزش
  • تهوع
  • دل‌پيچه
  • لرزش دست و پا
  • دردهاي استخواني و ماهيچه اي

معتاد كيست | اعتياد هاي رفتاري

همانطور كه در مقاله انواع اعتيادهاي رفتاري توضيح داده شد اين نوع از اعتياد شامل الگوهاي رفتاري هستند كه مانند يك چرخه و سيكل معيوب مشابه اعتياد به مواد مخدر عمل مي كنند. بدين شكل كه ابتدا فرد از انجام يك رفتار به خصوص احساس لذت و دگرگوني مي كند و پس از آن رفتار به عنوان يك متد براي بهبود شرايط زندگي، تحمل استرس و اضطراب انجام ميدهد. در چنين حالتي يك رفتار مانند يك نوع ماده مخدر عمل مي كند به شكلي كه فرد براي متوقف سازي آن رفتار كه البته مخرب نيز مي باشد قدرت كافي ندارد و نمي تواند جلوي آن را بگيرد. با تحقيقات انجام شده مشاهده شده است كه اعتيادهاي رفتاري مانند اعتياد به مواد مخدر فعاليت عادي مغز را دچار اختلال مي كند.

عوامل ايجاد اعتياد

در حقيقت عواملي كه باعث مي شوند فرد به سمت اعتياد گرايش پيدا كند و در انجام آن گرفتار شود ميتواند بسيار متنوع باشد. در چنين شرايطي بايد توجه داشت كه همه افراد كه به اعتياد گرايش پيدا مي‌كنند داراي عوامل و علت هاي يكسان نيستند و ممكن است بر اثر عوامل مختلف مانند عامل هاي فردي، خانوادگي و اجتماعي به اعتياد گرايش پيدا كنند.

معتاد كيست | عوامل فردي

همانطور كه توضيح داده شد يكي از مهمترين عوامل گرايش افراد به اعتياد عوامل فردي است كه به چند شكل مي‌تواند در زندگي افراد بروز نمايد كه مهمترين آنها عبارتند از  :

  • ژنتيك
  • شخصيت فردي
  • عوامل خانوادگي
  • عوامل اجتماعي

عزيزان و همراهان ارجمند براي دريافت خدمات ترك اعتياد اطلاعات بيشتر و اخذ مشاوره رايگان در زمينه بستري نمودن فرد معتاد در يكي از مراكز همكار كمپ ترك اعتياد اهواز و همچنين دريافت مشاوره روانشناسي تلفني ترك اعتياد در منزل لطفاً با مشاورين ما تماس حاصل فرماييد.

منبع : معتاد چه كسي است

ماده مخدر شيشه

آيا ماده مخدر شيشه اعتياد آور است؟ علائم اعتياد به شيشه چيست؟  آيا به تنهايي مي توان اقدام به ترك شيشه كرد؟ ماده مخدر شيشه چيست و مهمترين تاثيرات مخرب آن كدام است؟ براي شناخت ماده محرك شيشه به چه اطلاعاتي نياز داريم؟ مهمترين مشخصات ماده مخدر شيشه كدام است؟

اينها سوالاتي است كه ذهن بسياري از افراد مصرف كننده شيشه و يا خانواده هاي آنها را به خود مشغول كرده است. مركز ترك اعتياد اهواز كمپ در اين نوشتار به اين سوالات به شكلي كاربردي پرداخته است. اميد است در راه ترك ماده مخدر شيشه و اعتياد به آن و همچنين پيشگيري از سوء مصرف آن تاثير گذار باشد. لطفا تا انتهاي مقاله ما را همراهي بفرماييد.

ماده مخدر شيشه چيست؟

ماده مخدر شيشه از تركيبات آمفتامين يا مت آمفتامين در آزمايشگاه‎هاي غير قانوني ساخته مي شود. در اصل قرص اكستاسي نيز از همين تركيبات شيميايي تشكيل شده است. شيشه در حقيقت هيدروكلرايد

مت آمفتامين است كه علاوه بر ماده مخدر شيشه به آن آيس يا كريستال هم گفته مي شود. سوء مصرف شيشه ترشح دوپامين، سروتونين و نور اپي نفرين را در سلول هاي عصبي در مغز به شدت افزايش مي دهد و منجر به تحريك آنها مي شود.

تاثيرات ماده مخدر شيشه

امفتامين يا ماده مخدر شيشه  يك محرك قدرتمند و بسيار اعتيادآور است كه بر روي سيستم عصبي مركزي تاثيرات مخربي بر جاي ميگذارد. اين ماده محرك به نامهاي ديگري مانند كريستال يا يخ نيز شناخته مي شود. متامفتامين باعث افزايش فعاليتهاي ذهني و فيزيكي مي شود كه مهمترين آنها عبارتند از:

  • پرحرفي
  • افزايش فعاليت هاي جسمي
  • كاهش اشتها
  • افزايش احساس سرخوشي و غيره

اما نكته حائز اهميت اين است ماده مخدر شيشه با ديگر انواع آمفتامين ها تفاوت هايي دارد كه مهمترين آن اين است كه اين ماده محرك داراي دوز بيشتري از آمفتامين را وارد مغز مي كند و از آن يك ماده محرك قوي مي سازد. همچنين مي توان گفت كه اين تاثيرات مخرب و قوي از آن به عنوان يك ماده محرك و تخدير كننده قوي ساخته است.

هنگامي كه يك شخصي شروع به مصرف ماده مخدر شيشه براي لاغري مي كند، در ابتدا حالات روحي و عاطفي خوشايندي را تجربه مي نمايد و نيرويي كاذب در او از طريق مصرف شيشه ايجاد مي شود. اين ماده مخدر و كشنده در ابتدا به فرد احساس تمركز و قدرت كاذب مي دهد. تاثيرات مخدر شيشه به شكلي كشنده بر روند كاري سيستم مغزي انسان تاثير مي‎گذارد و به فرد اين حس را القا مي‎كند كه او دست نيافتني شده و قادر به انجام هر كاري است.

سوء مصرف ماده مخدر شيشه، ترشح دوپامين، سروتونين و نور اپي نفرين را در سيناپسهاي عصبي در مغز به شدت افزايش مي دهد و منجر به تحريك سلولهاي مغزي مي شود. در اين ميان فرد احساسات و ادراكات كاذب بسياري را تجربه مي كند. بي خواب و كم اشتهايي از علائم مهم آنست.

آيا آمفتامين يك ماده اعتياد آور است؟

متامفتامين يا ماده مخدر شيشه توسط اداره مبارزه با مواد مخدر در ايالات متحده به عنوان يك ماده محرك شناخته مي شود كه از لحاظ قانوني داراي محدوديت هاي بسياري مي باشد. اما بايد گفت كه اين ماده محرك براي اختلالات بيش فعالي و كمبود توجه يا ADHD مورد استفاده قرار مي گيرد و در كوتاه مدت در درمان هاي كاهش وزن تاثير گذار بوده است كه در گذشته از آن استفاده مي شده است.

گستره اعتياد به ماده مخدر شيشه

بر اساس نظر سنجي هايي كه در ايالات متحده در رابطه با مصرف ماده مخدر شيشه و متامفتامين صورت گرفته است گزارشات بسياري در رابطه با اعتياد و سوء مصرف از اين ماده محرك وجود دارد كه به هيچ عنوان نمي‌توان آن را ناديده گرفت. در همين رابطه مشخص شده كه ميانگين سني مصرف كنندگان شيشه در سال ۲۰۱۶ محدوده سني ۲۳ سال بوده است.

طبق گزارشات موجود برآورد مي شود كه  اعتياد به ماده محرك شيشه به شدت رو به افزايش است و افراد بسياري در سراسر جهان درگير اعتياد به اين ماده مخدر و محرك هستند.

طبق داده هاي به دست آمده از تحقيقات انجام شده در دنيا تعداد بسيار زيادي از افراد درگير اعتياد به شيشه هستند و اين تعداد در حال افزايش مي باشد در نتيجه مي‌توان گفت كه موضوع اعتياد به شيشه يكي از خطرناكترين و چالش برانگيزترين موضوعاتي است كه بشر امروز با آن درگير شده است.

نكته مهم در رابطه با اعتياد به ماده مخدر شيشه در دسترس بودن اين ماده محرك ميباشد، زيرا اين ماده محرك از قيمت ارزان تري نسبت به ساير داروها و مواد مخدر ديگر برخوردار است. تاثيراتي كه اين محرك بر روي سيستم عصبي افراد مي‌گذارد مي‌تواند باعث كشش بسياري براي مصرف آن در افراد گردد. در نتيجه لازم است تا راهكارهاي مناسبي در رابطه با مقابله با اعتياد به اين ماده محرك و كشنده اتخاذ شود.

در حقيقت تاثيراتي كه ماده شيشه بر افراد مي گذارد مي تواند بسيار چشمگير و كشنده باشد. متامفتامين يك ماده محرك است كه باعث افزايش فعاليت نورون ها و گيرنده هاي عصبي در افراد مي گردد. در حقيقت اين ماده محرك احساس سرخوشي و لذت را در افراد به شدت افزايش مي دهد و همين امر موجب گرايش شديد به مصرف آن در افراد معتاد به شيشه مي گردد.

پيشگيري بهتر از درمان

يكي از موضوعات مهمي كه در رابطه با اعتياد به ماده مخدر شيشه وجود دارد موضوع آگاهي بخشي به افراد است. اگر در هر جامعه اي مجموعه هاي درماني و آموزشي، به افراد آن جامعه آگاهي هاي لازم را منتقل نمايند شايد بتوان از پيشروي كشنده اين اعتياد تا حدودي جلوگيري كرد. اعتياد به ماده محرك شيشه يا متامفتامين، يكي از كشنده‌ترين اعتياد ها در سراسر دنيا مي باشد.

به جرأت مي‌توان گفت كه حدود ۱۵ درصد از كل مرگ و ميرهاي ناشي از اعتياد به مواد مخدر در رابطه با مصرف شيشه و آمفتامين مي باشد.

نحوه استفاده از ماده مخدر شيشه

متامفتامين يك ماده محرك مي باشد كه به اشكال مختلف در سطح جامعه وجود دارد و به روش هاي مختلفي اذان استفاده مي شود كه مهمترين آنها عبارتند از:

  • دودي
  • استنشاقي
  • تزريقي
  • خوراكي

هر كدام از اين روشها مي ‌توانند در مناطق مختلف جغرافيايي مشهورتر باشند و افراد بر اساس تمايل خود مي توانند از آن استفاده كنند. اما نكته مهم اين است كه با گذشت زمان نحوه استفاده از اين ماده مخدر كشنده تغيير كرده است.

نحوه استفاده دودي و يا تزريقي متامفتامين مي‌تواند اين ماده را به سرعت وارد جريان خون و مغز فرد كرده و تاثيرات خود را فوري به او منتقل نمايد. اما نكته مهم اين است كه اين دارو و ماده محرك بسيار پايدار است و به سرعت در خون فرد كاهش نمي يابد. به دليل همين پايداري، ترك اعتياد شيشه مي تواند به سرعت رشد كند و فرد را به ورطه نابودي بكشاند.

تاثيرات ماده مخدر شيشه بسيار كشنده است و ميتواند فرد را از خوردن غذا و خوابيدن به طور كامل محروم نمايد و اين روند را در او متوقف سازد.

متامفتامين چگونه توليد مي شود؟

متاسفانه اين دارو و ماده محرك غيرقانوني و اعتيادآور در آزمايشگاه هاي كوچك و بدون نياز به امكانات آزمايشگاهي پيشرفته توليد مي شود و ميتواند با قيمت نسبتا ارزان در اختيار مصرف‌كنندگان و معتادان قرار مي‌گيرد. تاكنون اقدامات فراواني براي جلوگيري از توليد غير قانوني متامفتامين يا ماده مخدر شيشه به تصويب رسيده است و تمامي داروخانه ها و فروشگاه هاي خرده فروشي بايد از خريد محصولات حاوي سودوافدرين كه ماده اصلي ساخت شيشه است جلوگيري به عمل آورند و افراد را در خريد روزانه آن محدود سازند.

همين محدوديت هايي كه براي خريد و فروش مواد اوليه متامفتامين صورت گرفته توانسته بر روند توليد شيشه در ايالات متحده تاثير مثبتي بگذارد. از ديگر كشورهايي كه سعي در جلوگيري از توليد ماده مخدر شيشه داشته است كشور مكزيك مي باشد. در اين كشور نيز اقدامات فراواني براي جلوگيري از توليد ماده مخدر شيشه در آزمايشگاه به صورت غير قانوني انجام شده است شايان ذكر مي باشد.

يكي از بزرگترين مشكلاتي كه در راه قاچاق ماده مخدر شيشه وجود دارد اين است كه پودر يا مايع متامفتامين مي ‌تواند در يك آزمايشگاهي كه تجهيزات قابل ملاحظه اي ندارد توليد و تبديل به  پودر با بلور آن گردد. اين كه به سادگي مي‌توان اين ماده محرك كشنده را پنهان كرد يكي از چالش هايي است كه مراجع قانوني براي مبارزه با آن روبرو هستند.

تاثيرات متامفتامين بر محيط زيست

يكي ديگر از دغدغه هاي مراجع قانوني براي مبارزه با توليد و مصرف ماده مخدر شيشه آسيب هايي است كه اين ماده مي تواند به زيست و محيط پيرامون ما وارد نمايد. توليد اين ماده مخدر كه به وسيله بسياري از مواد شيميايي انجام مي شود بسيار نگران كننده است زيرا اين مواد به راحتي به دست مي آيند و البته بسيار خطرناك هستند. مهمترين اين مواد شامل:

  • استون
  • آمونياك
  • اتر
  • فسفر قرمز
  • ليتيوم

در حقيقت مسموميت ناشي از اين مواد شيميايي مي توانند مدت ها در طبيعت و محيط آزمايشگاه باقي بماند و باعث ايجاد طيف وسيعي از اثرات مخرب بر سلامتي افراد و محيط پيرامون گردد. در نتيجه پاكسازي محيط هاي آزمايشگاهي غير قانوني بسيار اهميت دارد.

تفاوت ماده مخدر شيشه با ساير محرك ها

مولكول متامفتامين از نظر ساختاري مشابه انتقال دهنده هاي عصبي به نام دوپامين است كه در حقيقت يك ماده شيميايي مغزي است كه نقش مهمي در تقويت رفتارهاي سودمند افراد دارد. اما اين ماده با كوتاهي كاملا متفاوت است كه در مكانيسم هاي اساسي و نحوه عملكرد آنها شكل مي گيرد.

بر خلاف كوكائين، ماده محرك شيشه به طور كامل در بدن متابوليزه مي شود و مانند كوكائين كه به سرعت از بدن خارج مي شود نيست. مدت زمان عمل متامفتامين بسيار بيشتر است و درصد بيشتري از اين دارو در بدن بدون تغيير باقي مي ماند كه همين موضوع باعث مي شود كه زمان بيشتري در مغز باقي بماند و در نهايت منجر به اثرات تحريك كنندگي طولاني مدتي در فرد گردد.

اگرچه هر دو ماده محرك متامفتامين و كوكائين سطح دوپامين را افزايش مي دهند اما متامفتامين در مطالعات نشان داده است كه سطح بسيار بالاتري از دوپامين را ايجاد مي كند و تاثيراتي طولاني مدت در مغز ايجاد مي نمايد. اين ماده محرك مي‌تواند باعث جلوگيري از جذب مجدد انتقال دهنده هاي عصبي در سلول هاي عصبي و همچنين فعاليت دوپامين در مغز گردد و مي تواند شكاف بين نورون ها را افزايش داده و پايانه هاي عصبي مغز را مسموم نمايد.

مراكز ترك اعتياد شيشه

يكي از بهترين روش ها براي بهبودي و درمان اعتياد به ماده مخدر شيشه استفاده از كمك هاي تخصصي در مراكز ترك اعتياد به شيشه مي باشد. زيرا افراد معتاد به شيشه به شكل پيچيده پس از قطع تحت تاثير اعتياد و آسيب هاي مغزي خود قرار مي گيرند و نمي توانند به شكلي موفق به روند درماني خود كمك نمايند.

در نتيجه قرار گرفتن در يك محيط درماني سالم و مجهز مي تواند به افراد در ترك شيشه كمك نمايد. در اينجا به معرفي برخي است مراكز درماني همكار كمپ ترك اعتياد اهواز خواهيم پرداخت.

در حال حاضر با پيشرفت چشمگيري كه در زمينه شناخت و بهبودي اعتياد صورت گرفته است مراكز تخصصي درماني بسياري در سطح كشور به وجود آمده است كه برخي از آنها را به شما معرفي مي كنيم. اين مراكز درمان بستري با ارائه خدمات تخصصي در زمينه بهبودي از اعتياد به ماده مخدر شيشه آماده كمك رساني به هم وطنان گرامي هستند. مهمترين مراكز عبارتند از:

عزيزان و همراهان ارجمند براي دريافت اطلاعات بيشتر و اخذ مشاوره رايگان در زمينه بستري نمودن فرد معتاد در يكي از مراكز همكار مركز ترك اعتياد اهواز كمپ و همچنين دريافت مشاوره روانشناسي تلفني ترك اعتياد در منزل لطفاً با مشاورين مركز تماس حاصل فرماييد.

اعتياد به ماري جوانا

ماري جوانا مي تواند اعتياد آور باشد: چه كسي و چرا گرفتار مي شود

در سال هاي اخير، ماري جوانا براي اهداف دارويي آن قانوني و تبليغ شده است. اما چگونه متوجه مي شويد كه چه زماني استفاده به سوء استفاده و اعتياد به ماري جوانا تبديل مي شود؟

ميليون‌ها آمريكايي مي‌توانند نسبتاً به راحتي ماري جوانا را جمع‌آوري كرده و از بين ببرند. اما اين مورد براي همه نيست. براي برخي، استفاده از ماري جوانا احتمال زيادي براي ابتلا به اعتياد دارد.

منبع نوشته : اعتياد ماريجوانا


مؤسسه ملي سوء مصرف مواد مخدر اخيراً اطلاعاتي را منتشر كرده است كه نشان مي دهد 30 درصد از كساني كه ماري جوانا مصرف مي كنند ممكن است درجاتي از "اختلال مصرف ماري جوانا" داشته باشند.
آنها اضافه مي كنند كه افرادي كه قبل از 18 سالگي از ماري جوانا استفاده مي كنند، 4 تا 7 برابر بيشتر از بزرگسالان در معرض ابتلا به اين اختلال مصرف هستند.

دريافت كمك هاي تخصصي از مراكز درمان اعتياد

براي بهبودي و ترك ماري جوانا بايد از كمك هاي تخصصي روانشناسان و متخصصان اعتياد كمك بگيريد. در همين رابطه مركز ترك اعتياد اهواز كمپ يكي از بهترين كمپ ترك اعتياد در كشور است كه داريا شعب فعال در سراسر كشور مي باشد.


محققان تخمين زدند كه 4 ميليون نفر در ايالات متحده در سال 2015 معيارهاي اختلال اعتياد به ماري جوانا را داشتند. از اين تعداد، 138000 داوطلبانه به دنبال درمان رفتند.


به گفته محققان، اين اختلال مصرف زماني مي تواند به اعتياد تبديل شود كه فرد نتواند مصرف دارو را قطع كند، حتي اگر در فعاليت هاي روزانه او اختلال ايجاد كند.
كانيون، يك مركز درماني در ماليبو، كاليفرنيا، 10 نشانه را فهرست مي كند كه نشان مي دهد ممكن است فردي به اعتياد به ماري جوانا داشته باشد. در ميان سيگنال‌ها، تحمل رو به رشد براي اثرات دارو و همچنين استفاده بيشتر از ماري‌جوانا نسبت به آنچه در ابتدا در نظر گرفته شده بود، است.


اعتياد به ماري جوانا | چه كساني و چرا به ماري جوانا معتاد مي شوند؟

دكتر الكس استالكاپ، مدير پزشكي مركز درماني برگ جديد در لافايت، كاليفرنيا، گفت كه ژن ها يكي از عوامل قوي براي ابتلا به اعتياد هستند.


مطالعات منبع معتبر دوقلوهاي همسان كه در خانواده هاي مختلف بزرگ شده اند اين نظريه را تاييد مي كند. آنها داراي ميزان بيشتري از اعتياد همزمان هستند، به اين معني كه اگر يكي از آنها به اعتياد مبتلا شود، ديگري در معرض خطر بيشتري براي ابتلا به يكي از دوقلوهايي است كه از هم جدا شده اند.
اما پيوندهاي خانوادگي ممكن است به برخي از افراد كمك كند تا از پيشرفت به سمت اعتياد اجتناب كنند.


دكتر كارل هارت، دانشيار روانشناسي در دانشگاه كلمبيا در نيويورك و نويسنده كتاب "قيمت بالا"، توضيح داد: "وقتي ما به معيارهاي اعتياد نگاه مي كنيم، اين موضوع ارتباط زيادي با افراد دارد كه رفتار خود را تعديل مي كنند.


اين موضوع ارتباط زيادي با مهارت‌هاي مسئوليت‌پذيري دارد... اين كامل نيست، اما وقتي به افرادي كه معتاد هستند نگاه مي‌كنيد، و به افرادي كه شغل و خانواده دارند، آنها مسئوليت‌هايي دارند، در جوامع خود وصل شده‌اند. با داشتن يك شبكه اجتماعي، نرخ اعتياد در اين گروه‌ها از افرادي كه به شغل، خانواده و شبكه‌هاي اجتماعي متصل نيستند، به طرز چشمگيري كاهش مي‌يابد.


اعتياد به ماري جوانا ؛ كساني كه معتاد نمي شوند نيز گزينه هاي بيشتري دارند.


گانت گالووي، مدير اجرايي و پژوهشي مركز درماني برگ جديد و دانشمند ارشد موسسه تحقيقاتي مركز پزشكي كاليفرنيا اقيانوس آرام، گفت: "اكثر ما در زندگي انتخاب هاي زيادي براي چيزهايي داريم كه به ما احساس خوبي مي دهد." مصاحبه 2016 با.


"كساني كه انتخاب هاي كمتري دارند، كه شايد مجموعه اي از تعاملات اجتماعي غني ندارند زيرا زندگي خانوادگي آنها دشوار است يا مشكلات عاطفي دارند كه آنها را از ايجاد دوستي هاي نزديك باز مي دارد... اين افراد ممكن است مواد مخدري مانند ماري جوانا را بيشتر پيدا كنند. جذاب باشد و در معرض خطر بيشتري براي اعتياد باشد.»


شرايط سلامت روان، كه هم دلايل ژنتيكي و هم عوامل محيطي دارند، در احتمال ابتلاي فرد به اعتياد نقش مهمي دارند.


استالكاپ گفت: "سلامت روان يك عامل خطر بزرگ براي اعتياد است." داروها در ابتدا براي بيماران رواني بسيار خوب عمل مي كنند. اگر مضطرب هستيد، با چند ضربه، يك آبجو از بين مي رود. مثل جادو است اما پس از آن، تحمل شروع مي شود.

بنابراين، نه تنها براي تسكين اضطراب نياز به نوشيدن بيشتر دارند، بلكه هر بار كه سعي مي‌كنند متوقف شوند، اضطراب زمينه‌اي بدتر مي‌شود. ما آن را به عنوان يك تله بيولوژيكي تصور مي كنيم. ابتدا كار مي‌كند، روي شما روشن مي‌شود، از كار مي‌افتد و بعد شما هنوز مشكل داريد.»


استالكاپ تخمين مي زند كه 50 تا 60 درصد از افراد معتاد به ماري جوانا كه در كلينيك او معالجه مي شود، داراي نوعي بيماري زمينه اي سلامت روان هستند. اكثر مشتريان وي داراي موارد زير هستند:
افسردگياضطراباختلال استرس پس از سانحه(PTSD)روانگسيختگيدر ابتدا، ماري جوانا يك مزيت دارد. مقابله با از دست دادن لذت در افسردگي، دنيا را جالب تر مي كند. اضطراب را تسكين مي دهد. براي مبتلايان به PTSD كه كابوس‌هاي شبانه را تجربه مي‌كنند، روند شكل‌گيري روياها در مغز را متوقف مي‌كند.

قانوني شدن و اعتياد به ماري جوانا

 

و پرداختن به نگراني‌هاي اعتياد - پيچيده‌تر شده است.
در حال حاضر، 31 ايالت و ناحيه كلمبيا قوانيني دارند كه ماري جوانا را به نوعي قانوني مي كند. در واقع، 10 ايالت و ناحيه كلمبيا به ماري جوانا براي استفاده تفريحي اجازه مي دهند.


در سال‌هاي اخير، تعدادي از مطالعات انجام شده است كه استفاده از ماري جوانا را در درمان برخي از بيماري‌هاي پزشكي برجسته كرده‌اند.
يك مطالعه بيان كرد كه ماري جواناي پزشكي مي تواند به كودكان مبتلا به تشنج و تهوع ناشي از شيمي درماني كمك كند.
يك مطالعه در سال 2017 گزارش داد كه بيماران مبتلا به سرطان بزرگسال از ماري جوانا براي كاهش حالت تهوع و ساير علائم استفاده مي كنند.
يك بررسي در سال 2014 به تحقيقات موجود در مورد افراد مبتلا به صرع كه از ماري جوانا براي كاهش تشنج خود استفاده مي كنند، پرداخت.
همچنين مطالعاتي وجود دارد كه نشان مي‌دهد قانوني كردن ماري جوانا مي‌تواند سوء استفاده از مواد افيوني، الكل و ساير مواد را كاهش دهد.
از سوي ديگر، مطالعاتي وجود دارد كه هشدارهايي در مورد ماري جوانا و سلامت قلب و همچنين استفاده از ماري جوانا براي تهوع صبحگاهي صادر كرده است.
به علاوه، پزشكان اطفال و ديگران مدت‌هاست گفته‌اند كه ماري‌جوانا مي‌تواند عملكرد مغز را در افراد زير ۲۵ سال مختل كند.


همچنين مسئله قدرت اعتياد به ماري جوانا وجود دارد.


بر اساس يك منبع مورد اعتماد توسط موسسه ملي سوء مصرف مواد مخدر، ميانگين محتواي THC در نمونه هاي مصادره شده ماري جوانا در سال 1990 كمتر از 4 درصد بود. در سال 2014 به 12 درصد رسيده بود.
اين تضاد نظرات و تحقيقات باعث شده است كه ماري جوانا به عنوان يك برنامه دارويي در فهرست سازمان مبارزه با مواد مخدر (DEA) قرار گيرد. در نظر گرفته مي‌شود كه داروهايي كه در آن دسته قرار مي‌گيرند «در حال حاضر هيچ استفاده پزشكي پذيرفته‌شده‌اي ندارند و پتانسيل بالايي براي سوءاستفاده دارند».
اين طبقه بندي چيزي است كه واقعاً باعث خوشحالي افرادي است كه از قانوني شدن ماري جوانا حمايت مي كنند.
مدت‌هاست كه اذعان شده است كه شاهدانه يك ماده تغيير دهنده خلق و خو با پتانسيل‌هايي براي خطر، از جمله خطر وابستگي است.


پل آرمنتانو، معاون مدير، گفته مي‌شود كه خطرات بالقوه حشيش براي سلامتي نسبت به ساير مواد، از جمله مواد قانوني مانند الكل، تنباكو، و داروهاي تجويزي، آنقدر بزرگ نيست كه بتوان ادامه جرم‌انگاري آن را تضمين كرد. براي سازمان ملي اصلاح قوانين ماري جوانا (NORML)، به گفت.


"با هر ارزيابي منطقي، جرم انگاري مداوم اعتياد به حشيش يك پاسخ سياست عمومي نامتناسب به رفتاري است كه در بدترين حالت، يك نگراني بهداشت عمومي است. اما اين نبايد يك موضوع عدالت كيفري باشد.»

كمك هاي روانشناسي مانند خدمات مشاوره روانشناختي در روند درمان اعتياد به ماري جوانا بسيار اهميت دارد و افراد بايد از آن نهايت استفاده را ببرند.

 

اعتياد به نيكوتين

اعتياد به نيكوتين چيست و داراي چه علائم و عوارضي مي باشد؟ براي رهايي از اعتياد نيكوتين چه بايد كرد و چطور مي توان از آن رها شد؟

منبع نوشته : اعتياد نيكوتين 


در نوشتار پيش رو مركز ترك اعتياد اهواز كمپ با ارائه اطلاعات مناسبي در زمينه ترك عوارض نيكوتين سعي كرده تا مطالب مفيدي را در اين زمينه در اختيار علاقمندان قرار دهد. اگر تصميم داريد در مورد اعتياد به نيكوتين بيشتر بدانيد لطفا اين مقاله را تا انتها مطالعه بفرماييد.

ماهيت اعتياد به نيكوتين چيست؟

نيكوتين يك ماده شيميايي است كه البته به شدت اعتياد آور مي باشد و در گياه تنباكو يافت مي شود. اين  ماده شيميايي باعث ايجاد وابستگي جسمي و همچنين ذهني در افراد مي شود، كه آن را بطور مداوم مصرف مي كنند.

 

اعتياد به نيكوتين يك نوع اعتياد رفتاري نيز محسوب مي شود، زيرا افراد براي مصرف نيكوتين به برخي كارها و رفتارها وابستگي پيدا مي كنند.

در همين رابطه افراد ممكن است پس از اعتياد نيكوتين به رفتارهاي به‌خصوصي اعتياد پيدا كرده كه مانند مصرف سيگار بعد از غذا مي باشد. براي مصرف نيكوتين روش هاي مختلفي وجود دارد اما مهمترين آنها شامل استنشاق دود سيگارهاي نيكوتيني و تنباكويي است. اما روش هاي ديگري نيز مانند استفاده از لوله و يا سيگار برگ مي‌تواند براي مصرف تنباكو استفاده شود.

 

تنباكو بدون دود نيز از طريق بيني به صورت يك پودر استنشاق مي شود و يا آن را در دهان نگه مي دارند تا نيكوتين از طريق بزاق جذب شود. مصرف دخانيات بسيار خطرناك و بيماري زا است و طبق مطالعاتي كه انجام شده با بيماري‌هاي زيادي مرتبط است. در حقيقت استعمال دخانيات سالانه تعداد زيادي مرگ و مير را ناشي مي شود.

نكته مهم و قابل اهميت اين است كه هر زمان كه براي قطع مصرف اقدام كنيد مي تواند براي شما مفيد باشد و شما را از خطرات بسياري نجات دهد.

اثرات اعتياد به نيكوتين كدامند؟

اما مصرف نيكوتين در ابتدا احساس خوشايندي را در بدن و ذهن فرد ايجاد مي‌كند. هنگامي كه يك فرد از اين ماده شيميايي استفاده مي كند، انتقال دهنده هاي عصبي در مغز او دوپامين ترشح مي كنند كه منجر به ايجاد احساس رضايت و لذت در او مي‌گردد.

 

علاوه بر نيكوتين انواع ديگري از سيگارها و تنباكو وجود دارند كه بدون دود هستند، اما عوامل ايجاد كننده بيماري هاي خطرناك و ساير مواد شيميايي مضر را دارا هستند. تقريباً چهار هزار ماده شيميايي در تنباكو و نيكوتين وجود دارد كه اثرات جسمي، روحي و رواني مخرب بسياري را به همراه دارند. استفاده از دخانيات منجر به عوارض جدي سلامتي مي‌شود كه مهم‌ترين آن عبارتند از :

  • سرطان ريه
  • آمفيزم
  • برونشيت مزمن
  • سرطان ، به خصوص در سيستم تنفسي
  • سرطان خون
  • بيماري قلبي
  • سكته
  • ديابت
  • مسائل مربوط به چشم ، مانند آب مرواريد و دژنراسيون ماكولا
  • ناباروري
  • ناتواني جنسي
  • سقط جنين و عوارض بارداري
  • ضعف سيستم ايمني
  • سرماخوردگي ، آنفولانزا و عفونت هاي تنفسي
  • از دست دادن حس چشايي يا بو
  • بيماري لثه و مسائل دنداني
  • ظاهر پيري زودرس
  • بيماري زخم معده
  • پوكي استخوان

برخي خطرات

از طرف ديگر دود سيگار و مصرف دخانيات باعث ابتلا به سرطان ريه و بيماري هاي قلبي در ميان افراد نزديك به سيگاري ها را افزايش مي دهد كه با آن دود دست دوم نيز مي‌گويند.

با توجه به تحقيقاتي كه انجام شده است مشخص شده كودكاني كه در خانه هايي كه افراد سيگاري وجود دارند، زندگي مي‌كنند با خطرات بسياري روبرو هستند

  • سندروم مرگ ناگهاني نوزاد
  • آسم
  • عفونت‌هاي تنفسي
  • عفونت گوش
  • بيماري هاي ديگر

دلايل اعتياد به نيكوتين

مصرف دخانيات مانند كشيدن سيگار و يا ساير انواع تنباكو باعث ايجاد اعتياد در افراد مي گردد. در حقيقت نيكوتين يك ماده به شدت اعتيادآور است و حتي استفاده غير مكرر و ناپيوسته آن مي‌تواند منجر به وابستگي و اعتياد در افراد گردد.

حتي امروزه با تحقيقاتي كه انجام شده محصولاتي كه براي ترك سيگار و اعتياد نيكوتين مورد استفاده قرار مي گيرند مي توانند اعتياد آور باشند.

روش هاي درماني ديگر

با اين حال مي توان گفت كه مصرف اينگونه مواد براي ترك سيگار داراي خطر كمتري نسبت به خود نيكوتين و سيگار است زيرا ميزان كمتري نيكوتين در اين محصولات وجود دارد و ديرتر از نيكوتين موجود در تنباكو جذب بدن مي گردد.

چه افرادي در معرض خطر هستند؟

هر فردي كه از دخانيات استفاده مي‌كند در معرض خطر اعتياد به اين ماده مخدر است و بهترين راه پيشگيري از اعتياد به نيكوتين و پرهيز كامل از مصرف دخانيات مي باشد.

برخي از عوامل خطرزا كه مي‌تواند خطر اعتياد به مواد مخدر و نيكوتين را در افراد افزايش دهد وجود دارند كه مي‌توانند در ابتلاء به اعتياد موثر باشند. به طور مثال افراد كه سابقه خانوادگي اعتياد نيكوتين يا مواد مخدر ديگر را دارند و يا در خانه هايي كه داراي مصرف دخانيات هستند بزرگ مي‌شوند، بيشتر احتمال ابتلاء به اعتياد نيكوتين و ساير دخانيات و سيگار را دارند.

همچنين افرادي كه از دوران جواني شروع به مصرف نيكوتين و سيگار كشيدن مي‌كنند، در بزرگسالي اعتياد آنها پيشرفت خواهد كرد، مطالعات نشان مي‌دهد كه ۸۰ درصد افراد سيگاري، سيگار كشيدن خود را از سن ۱۸ سالگي آغاز كرده‌اند و شروع به سيگار كشيدن مي‌كنند. مي توان گفت كه در جوانان تمايل و افزايش اعتياد وجود دارد.

طبق همين تحقيقات بزرگسالان كمتري نسبت به جوانان شروع به سيگار كشيدن مي‌كنند به اين معنا كه هنگامي كه افراد از سنين جواني به بزرگسالي مي‌رسند و مصرف دخانيات ندارند احتمال اعتياد آنها به نيكوتين بسيار كمتر مي‌شود.

از طرف ديگر افرادي كه از الكل يا مواد مخدر استفاده مي‌كنند و يا به انواع مواد اعتياد آور معتاد هستند و يا مبتلا به انواع اختلال هاي رواني هستند نيز بيشتر احتمال وابستگي به نيكوتين را دارند.

علائم اعتياد به نيكوتين

اعتياد به نيكوتين داراي علائم مختلفي است و هنگامي كه فرد درگير اعتياد به آن مي‌شود، در او مشخص و هويدا مي گردد. آنچه حائز اهميت است اين است كه افراد بدانند اعتياد به نيكوتين يك بيماري پيشرونده و كشنده است و داراي علائم و عوارض بسياري است كه برخي از آنها عبارتند از :

  • عدم توانايي در متوقف سازي مصرف نيكوتين
  • عدم توانايي ترك يا قطع مصرف نيكوتين
  • ادامه به مصرف نيكوتين در صورت بروز عوارض سلامتي
  • استفاده از نيكوتين حتي در هنگام وجود شرايط نابسامان

اعتياد نيكوتين چگونه تشخيص داده مي شود؟

از آنجا كه اعتياد به نيكوتين يك نوع اعتياد سخت و پيچيده است، شناسايي و تشخيص آن كار زياد سختي نيست و به سادگي مي‌توان آن را تشخيص داد. اين اعتياد مانند انواع اعتياد به مواد مخدر ديگر و يا اعتياد به الكل عوارض بسيار شديدي دارد و مي‌تواند تاثيرات مخرب بسياري بر زندگي فرد بگذارد، در نتيجه از طريق علائم به وجود آمده در زندگي فرد و عوارض ناشي از مصرف نيكوتين بر سلامتي فرد و اطرافيانش مي‌توان فهميد كه اعتياد نيكوتين در زندگي او شكل گرفته است.

اعتياد چگونه درمان مي شود؟

همانطور كه در مقاله ترك‌ سيگار  گفته شد روش‌هاي متعددي براي ترك اعتياد به سيگار وجود دارد و مي توان از آنها براي متوقف سازي اعتياد استفاده كرد.

نكته مهم در رابطه با درمان و بهبودي از اعتياد نيكوتين اين است كه بدانيد مصرف نيكوتين و دخانيات در حقيقت يكي از انواع اعتيادهاي پيچيده است كه هم رديف با اعتياد به هروئين مي باشد كه براي درمان آن نياز به تراپي و دريافت درمان هاي روان درماني و كمك هاي تخصصي مي باشد. در همين رابطه متدهاي بسياري وجود دارد كه فرد براي رهايي از نيكوتين مي تواند از آنها استفاده كرده و كمك‌هاي تخصصي دريافت نمايد.

در وهله اول فرد بايد براي اين امر آماده شود، زيرا اعتياد يك بيماري چند جانبه اي است كه فرد براي رهايي از آن بايد از لحاظ روحي و رواني آمادگي هاي لازم را بيابد. اعتياد نيكوتين هم از لحاظ فيزيكي و هم از لحاظ رواني فرد را درگير مي كند، در نتيجه براي موفقيت در ترك و قطع مصرف آن بايد گزينه‌هاي درماني مناسبي مورد استفاده قرار گيرد تا فرد بتواند روند درماني خود را با موفقيت سپري نمايد.

در اين بين بهترين درمان‌ها براي متوقف سازي و بهبودي اعتياد نيكوتين عبارتند از :

  • روان درماني
  • گروه درماني
  • دارو درماني

در ادامه به تشريح و توضيح هر كدام از اين روشها خواهيم پرداخت زيرا هر كدام مي‌تواند بخشي از روند درماني افراد از اعتياد نيكوتين را شامل شوند. همانطور كه مي‌دانيم اعتياد به نيكوتين يك اعتياد پيشرونده و كشنده است و فرد براي درمان و بهبودي از آن نياز به درمان و كمك دارد.

روان درماني در درمان اعتياد نيكوتين

همانطور كه ميدانيم اعتياد داراي يك جنبه رواني است كه مي تواند فرد را از لحاظ فكري و رواني تحت تاثير خود قرار دهد. در حقيقت اعتياد يك بيماري است كه داراي سه جنبه است كه هر كدام از اين جنبه ها مي تواند تاثيرات مخرب بسياري بر فرد بگذارد.

يكي از مهم ترين بخش ها جنبه رواني اعتياد است كه فرد را به شكل پيچيده تحت تاثير خود قرار مي دهد و آثار مخرب بسياري را بر جاي مي گذارد. عوارض بسياري در رابطه با اين بخش وجود دارد كه مهمترين آنها عبارتند از :

  • وسوسه و اشتغال فكري
  • توهم
  • ديد تونلي
  • خلاء رواني

هنگامي كه يك فرد تصميم به قطع مصرف و متوقف سازي اعتياد خود مي گيرد، با اين مسائل و عوارض روبرو مي شود. براي مقابله و درمان اين اختلالات و عوارض فرد بايد از روش هاي تخصصي روان درماني استفاده نمايد تا بتواند با مشكلات فكري و روحي خود روبرو شود.

يكي از روش هايي كه براي درمان اعتياد نيكوتين مورد استفاده قرار مي گيرد، روان درماني هاي تخصصي توسط مشاورين و روانشناسان است. در اين روش با استفاده از روش هاي تخصصي درماني سعي مي‌شود از عوارض و علائم رواني اعتياد در فرد كاسته شود و به او كمك شود تا با اين حالات رواني پس از قطع مصرف نيكوتين روبرو شود.

اعتياد يك بيماري چند بعدي است و بخش رواني آن مي‌تواند آثار مخرب بسياري بر فكر و روند رواني فرد وارد آورد. در همين رابطه به روش هاي درماني و روان ‌درماني متعددي وجود دارد كه متخصصين با كمك آنها مي توانند به فرد معتاد به نيكوتين و يا ساير مواد مخدر كمك نمايند.

گروه درماني در اعتياد به نيكوتين

يكي از موثرترين روش‌هاي درماني براي درمان انواع اعتياد، استفاده از گروه‌هاي دوازده قدمي است كه براي كمك به افراد معتاد به انواع مواد مخدر، محرك و ديگر علائم اعتيادهاي رفتاري ايجاد گشته اند. در اين روش فرد با كمك و پشتيباني افراد معتاد ديگر كه دوره هاي درماني خود را با موفقيت سپري كرده‌اند و توانستند به كمك ديگران اعتياد را در زندگي خود متوقف سازند كمك و پشتيباني مي شود.

 

گروه هاي دوازده گانه بر اساس متد دوازده قدم عمل مي كنند.

گروه هاي درماني قدمهاي ۱۲ گانه به صورت غير انتفاعي هستند و به افراد به صورت رايگان كمك مي كنند تا در مسير بهبودي از اعتياد به يك ماده بخصوص حركت كرده و به موفقيت دست يابند. اين روش يكي از موفق ترين روش هاي موجود در حال حاضر است و در طي ساليان گذشته توانسته افراد معتاد بسياري را كمك كرده و به زندگي دوباره و مسير بهبودي بازگردند.

دارو درماني در اعتياد نيكوتين

يكي ديگر از روش هاي موثر در كاهش وسوسه مصرف سيگار استفاده از داروهاست كه براي اين امر طراحي و ساخته شده اند. در انواع اعتياد ديگر ممكن است دارو نقش كليدي در روند درماني افراد نداشته باشد اما، در بهبودي از اعتياد نيكوتين مي تواند كمك كننده باشد و به فرد براي متوقف سازي مصرف نيكوتين يا تنباكو كمك نمايد.

در اين روش فرد با استفاده از داروهاي جايگزين نيكوتين را بدون ساير مواد شيميايي موجود در تنباكو دريافت مي‌كند و بر اساس يك دوز مشخص و مقدار تعيين شده توسط پزشك مي‌تواند روندي آهسته و البته حساب شده را براي قطع مصرف نيكوتين را دنبال نمايد.

در اين روش معمولا از داروهاي ضد افسردگي استفاده مي‌شود كه براي افزايش توليد دوپامين و بهبود روحيه فرد به كار گرفته مي‌شوند.

مراقبت در منزل براي ترك اعتياد نيكوتين

از آنجا كه نيكوتين يك ماده اعتياد آور است براي كاهش علائم ترك اعتياد و افزايش تمركز براي ادامه مسير و موفقيت در متوقف سازي اعتياد نيكوتين لازم است فرد برخي از رفتارها و عادات را در خود پرورش دهد و در زندگي خود به اجرا در آورد. در اين ميان عادت ها و برخي رفتارها در فرد سيگاري و معتاد به نيكوتين مي تواند داراي اثرات مخربي در روند بهبودي او باشد، در نتيجه لازم است تا فرد بر عادت هاي مخرب و معتادگونه خود آگاهي يابد و نسبت به تغيير آنها در زندگي اقدام نمايد.

براي آنكه فرد در قطع مصرف اعتياد نيكوتين موفق باشد بايد عادات خود را تغيير داده كه مهمترين آنها عبارتند از :

  • به طور منظم ورزش كند
  • ميان وعده هايي را انتخاب كند كه دهان و دستان او را مشغول نگاه دارد
  • تمامي وسايل دخانيات را از خانه و اتومبيل خود خارج نمايد
  • از قرار گرفتن در كنار افراد سيگاري و موقعيت هاي خطرناك دوري كند
  • وعده هاي غذايي سالم را انتخاب كند
  • درباره درمان خود انتظارات واقع بينانه داشته باشد
  • اهداف كوچكي را در نظر بگيريد و به خاطر رسيدن به آن‌ها به خود پاداش دهد

اما اينها تنها رفتارهايي نيست كه يك فرد براي قطع مصرف نيكوتين بايد انجام دهد بلكه، كارهاي ديگري نيز وجود دارند كه مي‌توانند براي كمك به فرد و بهبودي او از اعتياد به نيكوتين موثر باشند.

برخي از آنها عبارتند از :
  • هيپنوتيزم
  • استفاده از طب سوزني
  • استفاده از گياهان دارويي
  • استفاده از روغن هاي گياهي

به ياد داشته باشيد كه از هر روش آزموده شده اي كه استفاده مي‌كنيد مي‌تواند براي شما مزايا و معايبي داشته باشد، اما هر چه آگاهي شما نسبت به اعتياد به نيكوتين بيشتر مي‌شود، بيشتر مي‌توانيد از كمك‌ها استفاده كنيد تا بتوانيد به روند درماني خود ادامه دهيد. اعتياد نيكوتين يك بيماري و اعتياد پيچيده و سخت است در نتيجه براي رهايي از آن لازم است تا شما به صورت مداوم بر روي بهبودي خود تمركز كنيد و به آن ادامه دهيد.

اثرات ترك اعتياد به نيكوتين

از آنجا كه نيكوتين يك ماده اعتياد آور است هنگامي كه فردي آن را در زندگي خود متوقف مي‌كند و از مصرف آن جلوگيري به عمل مي آورد علائمي بر او ظاهر مي شود كه ممكن است باعث تغييرات خلق و خو در او گردد كه البته بايد بدانيد كه اين تغييرات دائمي نيستند و به مرور زمان از شدت آنها كاسته مي شود و شما به مرور زمان مي توانيد مانند يك انسان غير سيگاري و طبيعي به زندگي خود ادامه دهيد.

برخي از اين تغييرات عبارتند از :

  • تحريك پذيري
  • اضطراب
  • علائم جسمي مانند سردرد و خستگي
  • افزايش اشتها
  • كاهش تمركز

نكته مهم در رابطه با ترك اعتياد نيكوتين اين است كه علائم ترك اعتياد در هفته اول در بدترين حالت خود قرار دارند كه هر روز كه مي گذرد از شدت آن كاسته مي شود در نتيجه هنگامي كه فرد بر روي ترك خود باقي مي ماند و از مصرف اولين بار نيكوتين خودداري مي‌كند، روزانه و به طور پيوسته از حالات نا متعادل او كاسته خواهد شد و ميزان و شدت وسوسه مصرف در او به مرور زمان كاسته شده تا اينكه از بين مي‌رود البته داشتن يك برنامه منظم روزانه مي تواند به بهبودي شما از اعتياد نيكوتين كمك هاي شاياني نمايد.

عزيزان و همراهان ارجمند براي دريافت اطلاعات بيشتر و اخذ مشاوره رايگان در زمينه بستري نمودن فرد معتاد در يكي از مراكز همكار كمپ ترك اعتياد اهواز كمپ لطفاً با مشاورين مركز ترك اعتياد تماس حاصل فرماييد.

معرفي مركز درمان اعتياد

همان طور كه پيشتر توضيح داده شد، مركز ترك اعتياد اهواز كمپ با همكاري مراكز درمان اعتياد در سراسر كشور به صورت كاملا مستقل همكاري دارد. اين مركز درمان آنلاين با مراكز ترك اعتياد مجاز كه داراي مجوزهاي لازم از طرف سازمان هاي ذيربط مانند سازمان بهزيستي هستند، همكاري دارد. در حقيقت اين مراكز درماني كه داراي مجوز فعاليت و بستري بيماران اعتياد هستند، از طريق وب سايت مركز ترك اعتياد اهواز به خانواده‌هاي مبتلا به اعتياد معرفي شده و آنها پس از اقدامات اوليه فرد معتاد را در مركز مربوطه بستري خواهند نمود و روند درمان بيمار را آغاز مي‌كنند.

در همين رابطه بايد گفت كه كمپ ترك اعتياد اهواز در روند درمان افراد به هيچ وجه دخالتي نداشته و تمامي مراحل درمان از شروع تا پايان به عهده مراكز ترك اعتيادي است كه با مجوزهاي صادر شده اقدام به بستري نمودن افراد معتاد مبادرت مي ورزند. در اين بين شايسته است خانواده‌ها از شرايط و امكانات مراكز ترك اعتياد اطلاع پيدا كرده و در مورد مركز ترك اعتياد خود با اطمينان اقدام نمايند.

در اين بين گردانندگان وبسايت كمپ ترك اعتياد اهواز هيچ مسئوليتي در قبال افراد بستري شده در مراكز درماني ندارند و تنها به معرفي مراكز درمان استاندارد مي پردازند.

درباره مركز ترك اعتياد اهواز ؛ رسالت ما 

در اين بين هدف و رسالت ما در مركز ترك اعتياد اهواز كمپ، تنها كمك به افراد در بند اعتياد و خانواده‌هاي آنها مي‌باشد. اين مركز آنلاين با جمع‌آوري اطلاعات دقيق در رابطه با بيماري اعتياد و زمينه‌هاي علمي و روانشناختي مرتبط با آن سعي دارد تا با در اختيار گذاشتن مطالب آموزشي به روند درمان فرد معتاد و خانواده هاي آنها كمك نمايد.

در اين بين بايد اذعان داشت كه مطالب ارائه شده در وبسايت اهواز كمپ به هيچ عنوان سنديت علمي ندارند و افراد بايد با استفاده از نظريه‌هاي تخصصي درمانگران اعتياد مانند روانشناسان و يا روان‌پزشكان روند درمان خود را طي كنند. اگر چه در تهيه مقالات در اين وبگاه دقت بسيار مي شود تا مقالات ارائه شده در وب سايت اهواز كمپ از منابع معتبر تهيه شوند، اما به هيچ وجه نمي توان به عنوان يك منبع پزشكي يا علمي به اين مقالات نگريست.

در حقيقت پيشنهاد ما به عنوان گردانندگان مركز ترك اعتياد اهواز اين است كه افراد و خانواده ها حتماً بايد از كمك هاي تخصصي مشاوران، روانشناسان و روانپزشكان در زمينه بهبودي از اعتياد بهره ببرند و نبايد به مطالب موجود در اينترنت و وب سايت هاي ديگر اكتفا نمايند.

معرفي مركز درمان اعتياد ؛ خط مشي    

مهمترين نكته در رابطه با خط مشي كمپ ترك اعتياد اهواز اين است كه ما نسبت به درمان بيماران خود متعهد هستيم و براي بهبودي آنها، اراده خود را به كار بسته ايم. خط مشي مركز ترك اعتياد اهواز بر اساس اصول روحاني و انساني پايه ريزي شده است كه مهمترين آن تعهد و صداقت در عمل مي باشد.

در اين مركز درماني و مراكز همكار، كادر درماني موجود به شكل شبانه روزي صادقانه و عاشقانه براي درمان بيماران اعتياد مشغول به كار هستند. اين تفكر خط مشي ما در اين مركز درماني است و تنها مراكزي كه به آن پايبند مي مانند مي توانند جزئي از اين مجموعه درماني باشند. مراكز همكار در حقيقت پاسخگوي بيماران و خانواده‌هاي آنها هستند و با تمام توان خود براي رضايت آنها تلاش مي كنند.

درباره مركز ترك اعتياد اهواز ؛ نيازهاي شما 

از طرف ديگر افراد مبتلا به اعتياد نيازمند اصول درماني هستند كه بتواند پاسخگوي نيازهاي آنها براي بازگشت به زندگي دوباره و ترك اعتياد باشد. در اين بين تجربه و تخصص افراد و تيم درمانگران مي‌تواند موثر بوده و روند درمان را سهولت بخشد. بر اساس تجربيات و تخصصي كه در مراكز درمان اعتياد وجود دارد نيازهاي افراد براي ادامه روند درمان شناسايي شده و بر اساس آن امكاناتي در اختيار مددجويان قرار خواهد گرفت كه آنها بتوانند روند درمان خود را با اطمينان خاطر و در آرامش كامل سپري نمايند.

خدمات مشاوره روانشناختي مركز ترك اعتياد مي تواند به شما در دريافت كمك هاي بيشتر كمك نمايد.